Morgenmad/ Opskrifter

Havregrød med rugkerner – varm og mættende morgenmad

Her har du en ny morgenmadsfavorit. Hvis du altså er til varm grød en kold vintermorgen – og hvem er ikke det?

Denne lækre havregrød med rugkerner smager simpelthen fantastisk, den er nem at lave og så er den tilmed både sund og mættende. Der er simpelthen ikke noget dårligt at sige om denne grød.

Korn og gryn bør faktisk altid lægges i blød inden de spises. Det er noget med at næringsstofferne ikke kan optages af kroppen, hvis der ikke er foregået en såkaldt fytase (jeg ved ikke så meget om det, men hvis man er meget interesseret, kan man jo selv google videre).

Havregryn er jo som bekendt havrekerner, som er lavet til gryn. I den proces ødelægger man havrens mulighed for selv at foretage fytasen. Derfor er det en rigtig god idé at lægge havregrynene i bød sammen med rugkerner, da disse så hjælper havregrynene med fytasen – via deres egen fytase.

Det lyder kompliceret, men i virkeligheden kan man jo bare lægge rugkerner og grove havregryn i blød, koge dem til grød dagen efter og så glæde sig over et nemt, sundt og velsmagende måltid. Mere besværligt behøver det jo egentlig ikke at være … 😉

I dag er det mandag efter vinterferien. For mit vedkommende er det samtidig første hverdag efter næsten en uge med bihulebetændelse, høj feber og influenza, så jeg er lidt mat i koderne. Skal lige op i omdrejninger igen.

Men hverdagen er velkommen. Altid.

Havregrød med rugkerner

Print Recipe
Serves: 4 personer

Ingredients

  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1/2 dl rugkerner
  • 7 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Smørklat
  • Frisk frugt i tern eller frugtkompot
  • evt. kanelsukker og hakkede nødder til at drysse med

Instructions

1

Aftenen før:

2

Put havregryn, rugkerner og vand i en gryde og lad det stå fremme på komfuret natten over.

3

Om morgenen:

4

Kog havregrøden op under omrøring.

5

Tilsæt salt.

6

Server straks med en lille smørklat (kan udelades) og frisk frugt i tern eller frugtkompot. Drys også gerne med hakkede nødder og kanelsukker, selvom jeg ikke plejer at gøre det til hverdag. Det tilfører lige den ekstra lille luksus, som man bare har brug for nogle morgener.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar