Velkommen til

Logbog fra landet

En blog om mad, have, selvforsyning og de små glæder
Herude på landet sker der ikke det store, og det er vel nærmest stort i sig selv. Vi har sjældent hæsblæsende travlt, men der er altid noget at lave. Vi sår, planter, høster, sylter, bager, strikker, bygger, hitter på, trækker vejret, holder i hånd, klør hunden bag øret, ser solen gå op og ned, plukker blomster og glædes over nye spirer, god jordkvalitet og velomsat kompost.

At gøre sig umage
Vi prøver at gøre os umage med fundamentet – med hverdagen, maden og livet. At dyrke en gulerod og bage et brød er ikke svært, men det kræver omhu, tid og vilje. Vi gør gerne en ekstra indsats, for hvad skulle man ellers lave?

Masser af mad
Det er madopskrifterne, der fylder mest her på bloggen. At lave og spise god og ærlig mad er en hjertesag for os, og vi kan faktisk ikke komme på noget, der er mere vigtigt. Kan du?

Have, selvforsyning, bøger, rejsefeber, håndarbejde og gode ideer
Når vi ikke kan spise mere, og mørket har slugt enhver mulighed for at gå i haven, læser vi bøger, ser film, strikker og får nye ideer – ikke altid gode, men altid nye. Nogle af dem deler vi ud af her på bloggen, men mange af dem har bedst af bare at blive glemt igen.

En sjælden gang får vi pip og rejsefeber, og så tager vi af sted. Når vi kommer hjem, ånder vi lettede op og konstaterer, at vi allerede har hele verden i vores hule hånd. At ude er godt, men hverdagen er bedst. Og at det er godt sådan.

Livet på landet
Vores hverdag foregår på 1,6 HA jord, og det syner af meget for de fleste, men alle, der har boet på landet, ved, at halvanden hektar kun er et frimærke; et hobbylandbrug; en liebhaverejendom; et hyggeprojekt. Vi er omgivet af konventionelle marker (sådan nogle der sprøjtes med gift) til alle sider og næsten så langt øjet rækker. Derude er det småt med livet. Derfor værner vi om vores frimærke. Vi passer det, elsker det og tager det alvorligt. Helt ned under bagatelgrænsen.

Vi har også dyr – både vilde og tamme og noget midt imellem. Vi spiser helst kun vores egne dyr. Barbarisk? Nej, tværtimod. Vores dyr har alle haft et godt og værdigt liv, og det er der ikke noget dårligt at sige om. Hvis du har smagt en kylling, der er vokset op med luft under vingerne og græs under tæerne, så ved du, hvad vi mener.

Grønne glæder gennem lyserøde briller
Når du kommer forbi vores lille hjørne af det store net, så håber vi, at du mærker vores glæde ved det store i det små. At du vil tage en lille, velfortjent pause fra hverdagen, blive inspireret og måske opdage en ny opskrift.

Men vi håber – og tror – også, at du kan gennemskue sagernes rette sammenhæng. At du forstår, at vores liv ikke kun er fyldt med perfekte rosenkål og nuttede dyrebørn, men at det også, ligesom dit, er fyldt med hverdagsbøvl, sure sokker og uvorne unger. Vi viser det bare ikke frem her. Vi har sådan nogle særlige lyserøde briller, der sorterer det meste af det grimme fra, så du ikke behøver at se på det. Det håber vi, er okay med dig. Vi tænker, at du sikkert i forvejen har rigeligt af den slags derhjemme.

Sig hej
Vi elsker en god dialog, og vi vil rigtig gerne høre fra vores læsere, så efterlad endelig en kommentar eller to i kommentarfelterne, hvis du har lyst – så bliver vi så glade. Vi læser dem alle, og vi svarer altid.

Rigtig god læsning og god karma,

Anders & Maria
ude på landet, et sted under himlen


Skal vi samarbejde?

Er du interesseret i et samarbejde med Logbog fra landet?

Læs mere om annoncering og reklamepolitik her


Kontakt

logbogfralandet@gmail.com

Hvis du har noget på hjerte, så send en mail eller benyt kontaktformularen herunder. Uanset hvilken metode du vælger, svarer vi altid hurtigst muligt og senest inden 2 hverdage.